Χρήσιμοι Σύνδεσμοι για το τμήμα Γεωγραφίας

Print

 

Geoportail

Η επίσημη «γεωπύλη» της Γαλλίας «ανέβηκε» τον Ιούλιο του 2006 για να απεικονίσει ψηφιακά ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια με αεροφωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. 400.000 φωτογραφίες και 3.700 χάρτες θέτει η εν λόγω ιστοσελίδα στη διάθεση των χρηστών της με το ισχυρότερο «χαρτί» της να είναι η δυνατότητα που προσφέρει για ζουμ σε απόσταση μόλις 50 εκατοστών από το έδαφος όχι μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων μα κάθε περιοχής της Γαλλίας.

 

Μeteoalarm

Πρόκειται για μια νέα μετεωρολογική υπηρεσία η οποία προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη.

 

Worldmapper

Πρόκειται για υπηρεσία που αναδιαμορφώνει ψηφιακά την εικόνα του κόσμου με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Το μέγεθος κάθε χώρας μεταβάλλεται ανάλογα με τον πληθυσμό της, τον πλούτο της ή τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Αυτό που κάνει ο εν λόγω ιστότοπος είναι να οπτικοποιεί στο περιβάλλον ενός άτλαντα τα στατιστικά στοιχεία που λαμβάνει από τον ΟΗΕ και να παρουσιάζει κατά αυτόν τον τρόπο ποικίλες, εναλλακτικές αλλά συνάμα πραγματικές όψεις της γης.

 

Wikimapia

Ο απόλυτος συνδυασμός ανάμεσα σε ψηφιακό χάρτη και wiki (ιστότοπος που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί τις σελίδες του). Λειτουργώντας στα πρότυπα του wikipedia, προσκαλεί τους επισκέπτες του να προσθέσουν στο περιβάλλον ενός παγκόσμιου χάρτη πληροφορίες για κάθε τοποθεσία. Μπήκε σε λειτουργία το Μάιο του 2006

 

 

 

Copyright 2012 Βιβλιοθήκη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου - Χρήσιμοι Σύνδεσμοι για το τμήμα Γεωγραφίας.
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free