Δανεισμός

Εκτύπωση

 

Δικαίωμα δανεισμού έχουν τα μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ., ΕΤΕΠ, οι διδάσκοντες με το ΠΔ 407/80, οι προπτυχιακοί και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι υποψήφιοι διδάκτορες, οι απόφοιτοι, το διοικητικό προσωπικό του Iδρύματος καθώς και όσοι εργάζονται με οποιαδήποτε σύμβαση εργασίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης  διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την επιστροφή βιβλίων σε περίπτωση που υπάρχει σχετικό αίτημα  από άλλους χρήστες.

  • Περιοδικά, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, CD-ROMs, βιβλιογραφίες, πτυχιακές εργασίες, διδακτορικές διατριβές σημειώσεις διδασκόντων και γενικά το πληροφοριακό υλικό, δεν δανείζεται.

Τα βιβλία επιστρέφονται στην κατάσταση που τα παρέλαβε ο δανειζόμενος. Απαγορεύονται οι σημειώσεις, οι υπογραμμίσεις και γενικά κάθε αλλοίωση του εντύπου. Στην περίπτωση που παρατηρηθούν φθορές η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης καταλογίζει στο χρήστη τη δαπάνη αποκατάστασης του βιβλίου ή την αναπλήρωση του, εάν οι φθορές είναι σημαντικές.

  • Στην περίπτωση που η ημερομηνία δανεισμού έχει λήξει και o χρήστης δεν έχει επικοινωνήσει με την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης επιβάλλεται ημερήσιο χρηματικό πρόστιμο ανά βιβλίο το ύψος του οποίου καθορίζεται από την Επιτροπή Βιβλιοθήκης κατά την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους.

 

Τα δικαιώματα δανεισμού ανά κατηγορία χρήστη είναι τα εξής:

ΟΜΑΔΕΣ ΧΡΗΣΤΩΝ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΜΕΛΗ ΔΕΠ

6

15

2

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΜΕ  ΠΔ 407/80

6

15

2

ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ

6

15

2

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

4

10

1

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

5

10

1

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

5

10

1

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ

4

10

1

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

6

10

1

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

4

10

1

 

  • Όλοι οι χρήστες της Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν τα τεκμήρια που έχουν δανειστεί ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Ανανεώσεις δανεισμού επιτρέπονται εφόσον δεν έχει παρέλθει το χρονικό όριο επιστροφής του τεκμηρίου και δεν έχει γίνει κράτηση από άλλο χρήστη.  Οι εκπρόθεσμες ανανεώσεις δεν επιτρέπονται.

Ανανέωση του χρόνου δανεισμού μπορεί να γίνει:

α) με την προσκόμιση του βιβλίου στην Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης

β) τηλεφωνικά, στα τηλ.: 210 9549169, 210-9549334, 210-9549335

γ) με ηλ.μήνυμα, στη διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

δ) ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου Ο Λογαριασμός μου στον OPAC της ΒΚΠ

  • Tα βιβλία που έχουν καταγραφεί στο βιβλίο εισαγωγής αλλά δεν έχουν καταχωρηθεί ακόμα στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης δεν δανείζονται. Ο ενδιαφερόμενος αφήνοντας την κάρτα - μέλους ή τη φοιτητική του ταυτότητα, μπορεί να ζητήσει το βιβλίο από τον υπεύθυνο δανεισμού για εσωτερική χρήση.

Βιβλία τα οποία ανήκουν στη συλλογή της Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης, και δεσμευονται από τους διδάσκοντες για τις ανάγκες εκπόνηση εργασιών, δεν διατίθενται για εξωτερικό δανεισμό για το συγκεκριμενο χρονικό διάστημα.

  • Οι προπτυχιακοί και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές για την απόκτηση του πτυχίου τους πρέπει να πάρουν από την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης βεβαίωση ότι έχουν επιστρέψει το υλικό που έχουν δανειστεί και ότι έχουν καταθέσει την πτυχιακή εργασία τους στην Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Οι απόφοιτοι του Ιδρύματος που επιθυμούν να συνεχίσουν να είναι μέλη της Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης συμπληρώνουν την αντίστοιχη αίτηση  και καταβάλουν το χρηματικό ποσό των  30,00 € για την ετήσια συνδρομή τους.
Copyright 2012 Βιβλιοθήκη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου - Δανεισμός.
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free