Φωτοτύπηση Υλικού

Εκτύπωση

 

Στο χώρο της Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με τρία φωτοαντιγραφικά μηχανήματα για την εξυπηρέτηση των χρηστών, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

 

Διδάσκοντες

Ένα φωτοαντιγραφικό μηχάνημα προορίζεται για χρήση από τους διδάσκοντες και την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης και λειτουργεί με κωδικούς. Δικαίωμα κωδικού έχουν τα μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και οι διδάσκοντες με το Π.Δ. 407/80. Τον κωδικό αυτόν προμηθεύονται από την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης, μετά από αίτησή τους, και έχουν το δικαίωμα να φωτοτυπήσουν μέχρι και 1000 σελ. το εξάμηνο από το υλικό της Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης που δεν δανείζεται (περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά κ.λπ.). Ο κωδικός για τα φωτοαντίγραφα είναι αυστηρά προσωπικός και δεν μεταβιβάζεται.

 

Φοιτητές

Δύο φωτοτυπικά μηχανήματα προορίζονται για τους φοιτητές. Οι προπτυχιακοί και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου μπορούν να φωτοτυπήσουν - εφόσον προμηθευτούν την απαιτούμενη κάρτα από το γραφείο εξυπηρέτησης των χρηστών - υλικό της Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης που δεν μπορούν να δανειστούν (περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά κ.λπ.). Βιβλία που δανείζονται δεν επιτρέπεται να φωτοτυπηθούν, παρά μόνο στην περίπτωση που έχουν ενταχθεί στην κλειστή συλλογή για κάποιο χρονικό διάστημα κατόπιν αιτήσεως του διδάσκοντα.

 

Εξωτερικοί  Χρήστες

Οι εξωτερικοί χρήστες της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης μπορούν να φωτοτυπήσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει, αφού προμηθευτούν την απαιτούμενη κάρτα.

 

Κάρτες χρήσης του φωτοαντιγραφικού μηχανήματος διατίθενται από την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης.

 

Η τιμή των μαγνητικών καρτών του φωτοαντιγραφικού μηχανήματος  καθορίζεται με απόφαση της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης.

 

Την ευθύνη για την τήρηση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν οι ίδιοι οι χρήστες.

 

 

 

 

Copyright 2012 Βιβλιοθήκη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου - Φωτοτύπηση Υλικού.
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free