Πολιτική Ανάπτυξης Συλλογών

Print

 

Σκοπός της πολιτικής Ανάπτυξης Συλλογών είναι η δημιουργία μιας ποιοτικής συλλογής που θα καλύπτει τις πληροφοριακές ανάγκες των χρηστών, να υποστηρίζει και να προωθεί τις διδακτικές, εκπαιδευτικές και ερευνητικές διαδικασίες. Συντάσσεται από την ΒΚΠ και εγκρίνεται από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου. Δεδομένης της μοναδικότητας των τμημάτων του Πανεπιστημίου, η στρατηγική κατάρτισης και ανάπτυξης της συλλογής επιδιώκει:

1. Την αντιπροσωπευτική συλλογή εκδόσεων που καλύπτουν τα θεματικά πεδία της Οικονομίας και ΒιώσΑνάπτυξης, Επιστήμης Διατροφής - Διαιτολογίας, Γεωγραφίας και Πληροφορικής.

2. Τον έγκαιρο εμπλουτισμό της συλλογής με στόχο την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών αλλά και τη διαμόρφωση πλαισίου νέων προοπτικών και αναζητήσεων.

Κριτήρια Επιλογής Υλικού:

  1. Είδος υλικού
  2. Πολιτική που ακολουθεί η Βιβλιοθήκη σχετικά με την ανάπτυξη ειδικών συλλογών (εκδόσεις οργανισμών, ινστιτούτων, κλπ.)
  3. Γλώσσες στις οποίες είναι γραμμένο ή μεταφρασμένο το υλικό.
  4. Επίπεδο εξειδίκευσης των θεματικών κατηγοριών που θα πρέπει να αντιπροσωπεύονται στη συλλογή (εγχειρίδια, εξειδικευμένο υλικό).
  5. Αποδεκτός αριθμός αντιτύπων για ένα τεκμήριο.
  6. Πολιτική που ακολουθεί η Βιβλιοθήκη για τις δωρεές.
  7. Επικαιρότητα και διαχρονικότητα του υλικού.
  8. Εγκυρότητα της πληροφόρησης.
  9. Βάθος και εύρος της θεματικής κάλυψης του επιλεγόμενου υλικού.

 

 

Copyright 2012 Βιβλιοθήκη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου - Πολιτική Ανάπτυξης Συλλογών.
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free