Πολιτική Ιστοτόπου

Print

 

  • Αποστολή: Η αποστολή της ιστοσελίδας της ΒΚΠ, σε συνάρτηση με τη συνολική αποστολή της Βιβλιοθήκης, είναι να υποστηρίζει την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα των μελών του  Πανεπιστημίου, μέσω της συλλογής και της οργάνωσης τόσο των εσωτερικών πηγών (βιβλία, περιοδικά – έντυπα και ηλεκτρονικά – βάσεις δεδομένων, γκρίζα βιβλιογραφία κλπ) όσο και των εξωτερικών, διαδικτυακών πηγών πληροφόρησης. Επιπροσθέτως, η ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης προσπαθεί να παρέχει  πηγές οι οποίες θα διδάξουν τους χρήστες της Βιβλιοθήκης πώς να αξιολογούν την πληροφορία που θα παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας.

  • Σκοπός: Η ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης αποτελεί το πρωταρχικό μέσο διάχυσης πληροφοριών και πηγών πληροφόρησης για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

  • Διαχείριση: Η ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης ελέγχεται από μια ομάδα που περιλαμβάνει τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης, τον υπεύθυνο Πληροφορικής καθώς και έναν βιβλιοθηκονόμο που ασχολείται με τις ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης. Η ομάδα αυτή είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό της σελίδας, το περιεχόμενο, την οργάνωση, τη συντήρηση, την ενημέρωση και την αξιολόγηση. Τα μέλη αυτά είναι τα μόνα εξουσιοδοτημένα άτομα να ανεβάζουν υλικό στον ιστότοπο της Βιβλιοθήκης.

  • Κριτήρια Επιλογής Εξωτερικών Συνδέσμων: Η επιλογή εξωτερικών συνδέσμων πρέπει να είναι συνεπής με την πολιτική ανάπτυξης των συλλογών της Βιβλιοθήκης. Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή περιλαμβάνουν το ποσοστό ενημερότητας, τη δικαιοδοσία, την οργάνωση και την προσβασιμότητα σε μια πηγή. Η Βιβλιοθήκη έχει επιλέξει να προσφέρει έναν αριθμό επιλεγμένων εξωτερικών πηγών για κάθε επιστήμη ή θεματικό πεδίο το οποίο πραγματεύονται τα τμήματα του Πανεπιστημίου. Οι πηγές που επιλέγονται αντανακλούν την αποστολή της Βιβλιοθήκης, τα ερευνητικά ενδιαφέροντα των φοιτητών και διδασκόντων και έχουν εκπαιδευτική αξία. Οι επιλογές γίνονται από την ομάδα ανάπτυξης της ιστοσελίδας. Παρόλο που οι σύνδεσμοι ελέγχονται και πιστοποιούνται ανά τακτά διαστήματα και γίνονται όλες οι προσπάθειες ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πόροι που παρέχονται παραμένουν σχετικοί με την πολιτική ανάπτυξης της συλλογής, η ΒΚΠ δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο των εξωτερικών ιστοσελίδων στις οποίες παρέχονται σύνδεσμοι.

  • Αξιολόγηση: Η ομάδα ανάπτυξης της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης θα χρησιμοποιεί τα διαθέσιμα εργαλεία για να αξιολογεί τη χρήση των ιστοσελίδων μέσω συλλογής στατιστικών στοιχείων των σελίδων και μεθόδους χρηστικότητας.

 

 

Copyright 2012 Βιβλιοθήκη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου - Πολιτική Ιστοτόπου.
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free